Kulturreise Peru

0
Price
FromNOK 25,900
Price
FromNOK 25,900
7. oktober 2022
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1481

Get a Question?

Do not hesitate to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+47 908 74157

info@maikkitours.no

18 Dager
Oslo, Bergen, Stavanger - Norway
Lima, Peru
Max People : 10
Tur detaljer

Dette er vår store tur i år der vår hovedreiseleder Rita Hauge vil være med dere på hele turen rundt om i Peru. Hun snakker 4 språk, deriblant norsk og spansk og vil være et godt bindeledd mellom dere og de dere får møte på denne fantastiske reisen. Turen går selvfølgelig til Cusco, Machu Picchu og den Hellige dalen, Titicacasjøen med de flytende siv-øyene og overnatting på Amantani øyen. I tillegg får dere oppleve ekte Amazonas jungel med alt det rike plante og dyrelivet som finnes der og Stillehavskysten med «mini Galapagos øyene», de mystiske Nazca linjene og hovedstaden Lima. Det er bare å glede seg!

Prisen inkludere hele reisepakken i Peru. Alle overnattinger er på 4 * hoteller unntatt en overnatting på Amanti øyen (dag 14).

Avreise & ankomst sted

Norway

Inkludert i prisen

 • Alle overnattinger pr. person i dobbeltrom på 4 * hoteller unntatt en natt på Amantani øyen (dag 14). Tillegg for enkeltrom.
 • Måltider som spesifisert i programmet (ca. 70% av alle måltider)
 • All transport i Peru (fly, buss, tog, båt)
 • All transfer mellom hotell og flyplass, togstasjon etc.
 • Alle utflukter inkl. guider.
 • Alle billetter, inngangspenger til museer etc. med noen få unntak (se under)
 • 24/7 tilgjengelig mobil nr. i Norge (norsk) eller Peru (engelsk og spansk) man kan ringe hvis det skulle være noe.
 • Whatsapp tjeneste for boardingkort etc. For mindre private grupper tilbyr vi gratis lån av en smart telefon med peruansk simkort på hele turen i Peru.
 • "2 dagers" incatrail eller tog direkte til Aquas Calientes.

Ikke inkludert i prisen

 • Tips på restauranter, til guider etc.
 • Avgift for å fly over Nazca linjene.
 • Renseri/klesvask.
 • Måltider som ikke er spesifisert i programmet.
 • Billett for å klatre til toppen av Wuaynapicchu (dag 10).
 • 4 dagers Incatrail. Ekstra kostnad for de som ønsker å gå denne turen.
Program

Dag 1

Avreise fra Norge

Avreise fra Amsterdam med KL743

Ankomst Lima. Måltider under reisen. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet.

Mottakelse i resepsjonen på hotellet. Vi får smake vår første ”Pisco Sour”, som er den typiske og tradisjonelle peruanske ”cocktailen” laget av ”Pisco”, det berømte peruanske druebrennevinet. I tillegg vil vi få en liten smak av eksotiske frukter, som papaya og granadilla.

Vi bor på hotell i Lima.

Dag 2

Frokost
30 min. morgen yoga for de som ønsker det.

By sightseeing.
Vi besøker den gamle delen av Lima, der bebyggelsen fremdeles er mye preget av den kolonialske arkitekturen som er den eldste i hele Latinamerika.

Lunsj i Larco Mar, der dere vil få en introduksjon i peruansk mat. Jeg anbefaler å bestille en «Pisco Sour». De lager kanskje byens beste Pisco Sour her.

Etter lunsj drar vi videre til ”Museo Oro del Peru” (gull museet). Her vil vår lokale guide ta oss på en reise i fortiden der vi kan sammenligne de forskjellige kunst arter fra pre-inka og Inka kulturen. Dessuten har de her en av de største samlinger av gullskatter fra en forsvunnet tid.

Vi kommer tilbake til hotellet.

Vi bor på hotell i Lima.
Halv pensjon.

Dag 3

Etter frokost drar vi til flyplassen. Vi begynner vår utflukt til Amazonas.
Vi flyr til Puerto Maldonado.

Vi ankommer den spennende Amazonas jungelen for å starte vår rundreise.

Lunsj.

Om ettermiddagen går vi på en liten haik inn i jungelen til ”La isla de los monos” (Apeøyen).

Safari kveld. Vi reiser langs elven og observerer dyrelivet om kvelden. Spennende opplevelse.

Full pensjon

Dag 4

For de som er morgenfugler, tar vi en 30 min. Yin-yoga før frokost.
Frokost serveres tidlig om morgenen, slik at vi kommer tidlig ut i jungelen for å få oppleve mest mulig av morgenstellet til dyrene.

Utflukt tidlig om morgenen.
Vi begynner med å gå på tur dypt inn i jungelen langs en vei som er spesielt laget for vår tur. På veien vil vi observere Kaiman (alligator) grotten. Videre kommer vi til ”La Cocha Perdida” (innsjøen). Det er en fenomenal panoramautsikt rundt innsjøen, med enorme trær omkranset av sump og myr. Vi får også klatre i en stige langt opp i et tre hvor vi får en fantastisk utsikt over innsjøen. Et fascinerende syn.

Lunsj.

Om ettermiddagen besøker vi en lokal familie.

Tilbake til hotellet hvor vi bl.a. nyter deilige eksotiske frukter og en deilig middag.

Om ettermiddagen har vi 45 minutter yin-yoga i solnedgangen før middag for de som ønsker det.

Full pensjon.

Dag 5

Frokost.

Vi tar avskjed med jungelen og setter kurs mot Puerto Maldonado der vi besøker det lokale markedet med blant annet et rikholdig utvalg av forskjellige eksotiske frukter og planter.

Vi tar fly til Cusco.

Vi ankommer det vakre Inkarikets hovedstad. Der blir vi hentet av vår lokale guide og turoperatør som kjører oss ned til den Hellige Dalen.

Kun frokost og boks-lunsj denne dagen.
Vi bor på hotell i den Hellige Dalen.

Dag 6

Frokost etterfulgt av 45 min. yoga med de fantastiske fjellene rundt oss for de som ønsker det.

Besøk til landsbyen Ollantaytambo hvor vi kan vandre rundt i gatene som har stått akkurat slik de er siden Inka tiden. Så besøker vi ruinene som ligger oppi i fjellene rundt landsbyen. Disse er ruiner som stammer fra et enormt militærfort fra Inkatiden. Dette er et av de få stedene hvor spanjolene tapte et militærslag mot inkaene. På veien til lunsj stopper vi i et lokalt ølbryggeri for å bli forklart hvordan prosessen foregår. De som ønsker det kan få en liten prøvesmak som aperitiff før lunsj.

Lunsj.

Etter lunsj starter vi i retningen mot den fantastiske Hellige Dal. Vi har et stopp i Pisaq landsbyen.
Derfra drar vi så videre til Pisaq-ruinene, noen imponerende ruiner fra Inka-epoken, som faktisk er større enn Machu Picchu og har hatt en viktig rolle i det store Inkariket.

Halv Pensjon

Vi bor på hotell i den Hellige Dalen.

Dag 7

Frokost etterfulgt av 45 min. yoga med de fantastiske fjellene rundt oss for de som ønsker det.

Utflukter til Moray og Chinchero.

Etter frokost drar vi til Moray, en fin busstur der vi kjører gjennom forskjellige landsbyer og jordbruksområder. Vi får oppleve en spektakulær utsikt gjennom noen vakre daler.

Lunsj under åpen himmel.

Deretter drar vi til Chinchero, en landsby av et indiansk samfunn der de hovedsakelig driver med jordbruk og tekstilproduksjon.

45 minutter rolig yoga ved solnedgangen for å inspirere oss til neste dag da turen går til Machu Picchu.

Halv Pensjon
Vi overnatter på hotell i Urubamba.

Dag 8

Denne dagen er spesiell for alle siden vi nå begynner vår reise til Machu Picchu. Vi har 3 alternativer:

– Inkatrail 4 dager
– Inkatrail «2 dager»
– Ta toget direkte til Aguas Calientes, ved Machu Picchu.

Her er det kun beskrivelse av Inca trail «2 dager», og de som tar toget direkte til Aguas Calientes.

Tidlig neste morgen drar vi til den legendariske byen Machu Picchu, det glemte Inkasamfunnet på en fjelltopp langt oppe i Andesfjellene. Vi tar toget som tar ca. 2 timer til Aguas Calientes. For dere som skal gå Inkatrail, starter vi med å gå av toget ved ”Kilometer 104” og begynne på den imponerende reisen til fots.

Vi spiser matpakken på veien. Turen vil ta ca. 6 timer til Machu Picchu der dere får se solnedgangen og nyte utsikten over Machu Picchu. Dere tar bussen ned til Aguas Calientes. De andre fortsetter med toget til ”Aguas Calientes”, der vi kan ta oss et deilig bad i de varme kildene som finnes der, eller bare ha en avslappende dag.

Resten av kvelden er fri.

Halv pensjon.
Vi bor på hotell i Aguas Calientes.

Dag 9

Frokost.
Tidlig om morgenen står vi opp og tar bussen opp til Machu Picchu for å se soloppgangen. Det er en fordel å komme tidlig da denne berømte byen, som ligger på en fjelltopp langt oppe i Andesfjellene er besøkt av mange turister.

Vi besøker legendariske Machu Picchu der guiden vår vil veilede oss gjennom hele byen. Den gamle inkabyen er kjent for sine vakre og imponerende omgivelser, noe som kan ta pusten fra enhver! De spanske conquistadorene fant aldri Machu Picchu, og dette er nok den viktigste årsaken til at byen er et, så og si urørt monument fra inkatiden.
De som ønsker, kan gå på tur til fjelltoppen Huaynapicchu der dere vil få en spektakulær utsikt over Machu Picchu, men husk at dette må bookes i god tid på forhånd.

Vi returnerer til landsbyen for å spise en felles middags-buffet.
Om ettermiddagen reiser vi tilbake til Cuzco.

Kun frokost og lunsj

Vi bor på hotell i Cusco.

NB. For de som går 4 dagers inkatrail er dette deres DAG 2.

Dag 10

Fri formiddag.

Lunsj på egenhånd.

Om ettermiddagen starter vi med å besøke den imponerende domkirken i Cuzco som ble bygd av steiner tatt fra Inkabygninger. Dere vil også få oppleve en fantastisk samling av malerier fra både berømte peruanske og spanske malere. Deretter besøker vi Qorikancha tempelet midt i Cuzco, en hellig plass for så vel inkaene som for spanjolene. Spanjolene bygde over den, for på den måten å bevise sin makt over indianerne.

Etter at vi er ferdig i byen, drar vi videre til utkanten av Cusco for å besøke følgende ruiner; Sacsayhuamán, Tambomachay og Månetempelet. Etter omsvingen av Månetempelet, kan de som ønsker det delta eller observere en indiansk seremoni hvor man takker moder jord for alt det gode vi får fra henne. Seremonien vil foregå mens solen går ned der vi har utsikt over dalen.

Felles middag om kvelden.

Kun frokost og middag

Vi bor på hotell i Cusco.

NB. For de som går 4 dagers inka trail er dette deres DAG 3

Dag 11

Frokost.

Denne dagen er på egenhånd. Vi anbefaler at dere besøker noen av templene, museene og den bohemske bydelen ”El barrio de San Blas”. Der vil dere finne de beste håndverkerne i Cusco.

Lunsj på egenhånd.

Om ettermiddagen kan dere handle på egenhånd Vi vil anbefale dere noen shoppingsteder.
Dere har muligheter også til å ta spa timer med avslappende massasje.
Også små halvdags turer i små landsbyer rundt om i Cuzco. Gi beskjed om det skulle være aktuelt.

Alternativt, for de som gjerne vil oppleve mer turer, så kan dere ta en dagstur til «Regnbuefjellet», Ausangate fjellet. Det ligger rundt 100 km fra Cusco. Fjellene her er blitt kjent på grunn av sine utrolige regnbuefarger. Denne turen har en ekstra kostnad som er avhengig av hvor mange av oss som blir med på turen.

NB. For de som går 4 dagers inka trail er dette deres DAG 4 med retur til Cusco.

Vi har avskjedsfest med vår turoperatør. Vi blir servert tre-retters middag med underholdning og levende musikk og tradisjonelle danser fra Andesfjellene.

Kun frokost og middag.

Vi bor på hotell i Cusco.

Dag 12

Etter frokost setter vi kursen mot Puno. Vi tar buss fra Cuzco og kjører sørover på høysletten “Altiplano”. Turen går gjennom et vakkert fjellandskap som tilhører fargerike indianere. Turen tar ca. 8 timer å kjøre.

Vi spiser lunsj på veien.
Resten av ettermiddagen er fri.

Halv pensjon

Vi overnatter på hotell i Puno.

Dag 13

Frokost.

Utflukter på Titicaca-sjøen. Vi reiser ut på Titicaca-innsjøen med båt. Første stopp er på de flytende øyene Uros, hvor vi vil se hvordan folk bor og ikke minst ta en liten tur i en av deres sivbåter som Thor Heyerdahl har brukt som grunnlag for sine Ra I og II ekspedisjoner. Derfra reiser vi til Amantani øyen hvor Quechua indianere lever nesten upåvirket av dagens moderne samfunn. Vi overnatter hos lokale bønder. Vi vil oppleve noe av deres liv og tradisjoner, som mat og musikk.

Vi spiser lunsj der.

Vi er invitert til å delta på en tradisjonell fest som lokalbefolkningen ordner for oss. Om natten i den klare luften vil du også oppleve en fenomenal stjernehimmel som bare tar pusten av deg!

NB!! Vi bor hos lokale indianere, med en enkel standard, men veldig rent.

Full pensjon.

Dag 14

Etter frokost med lokalbefolkningen tar vi båten tilbake til Puno. Det tar ca. 3 timer.

Vi spiser en boks-lunsj.

Vi flyr til Lima fra Juliaca.

For de som ønsker, kan de bli med reiselederen til ”Barranco” for å nyte en vakker panoramautsikt over Stillehavet og kose oss i det gamle bohemske bystrøket med en tradisjonell peruansk rett ”Antichucho y Picarones”. ANBEFALES.

Halv pensjon.
Vi bor på hotell i Lima.

Dag 15

Frokost.

Utflukter til Chincha / Pisco / Paracas

Vi setter kursen mot Paracas med buss. På veien stopper vi i en fiskerlandsby der vi kan få smake typisk kystmat, som stekt kongefisk bl.a. Guiden vår vil fortelle oss om hvordan livet arter seg i disse landsbyene.

Vi spiser lunsj på hotellet ”La Hacienda”.

Vi har ettermiddagen fri. For de som ønsker det, har vi 45 minutter yoga med utsikt mot Stillehavet.

Halv pensjon.
Vi bor på hotell i Paracas.

Dag 16

Frokost.

Vi drar til Pisco, ca. en halv time å kjøre. Vi flyr over Nazca-linjene. Dette dreier seg om gigantiske tegninger i stein-ørkenen utenfor Nazca, som kun kan beskues skikkelig fra luften. Disse er blitt bevart fram til vår tid og kan ses tydelig fra luften. De er en av de store gåtene i peruansk historie.

Lunsj.

Vi kommer tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen er fri.
For de som ønsker det kan vi ha 45 min. yoga.

Halv pensjon.
Vi bor på hotell i Paracas.

Dag 17

Frokost.

I Peru har vi noe som kalles “Mini Galapagos”, Ballestas-øyene i Stillehavet utenfor Paracas. Vi får en stor maritim naturopplevelse der vi vil kunne se pingviner, sjøløver og et mangfoldig fugleliv. Dessuten er fjell landskapet rundt øyene et fantastisk skue.

Vi drar tilbake til Lima. Vi spiser lunsj på veien til Lima.

Resten av dagen er fri til å slappe av eller handle etc.
For de som ønsker det, kan vi dra til en typisk danse-restaurant som vi kaller Peña. Etter å ha vært i høyden, så er vi alle godt trent, og vi kan ta oss en dans.

Kun frokost og lunsj.

Vi bor på hotell i Lima.

Dag 18

Frokost.

Siste dagen i Lima har vi to muligheter:
– Bare å ta en fridag.
– Det andre alternativet er å besøke det vi kaller «felleskjøkken», et sted hvor kvinner fra fattige bydeler samles for å lage middag til sitt nærmiljø og selge hver porsjon veldig billig. Dette tiltaket har hjulpet mange fattige å overleve gjennom de harde økonomiske krisene de gjennomgår.

Vi har også mulighet å besøke en spesiell skole som vi har støttet i mange år. Vi får dessuten et innblikk i hvordan en stor andel av Limas befolkning lever der blant annet jeg, som reiseleder, kan fortelle dere om hvordan det startet og utviklingen siden.

Vi spiser en felles lunsj før vi drar tilbake til hotellet.

Vi drar vi til flyplassen og tar avskjed med Peru.
Flyet går til Amsterdam.

Ankomst Norge 6. oktober
Måltider under reisen.

God tur hjem !